Laboratoriossa tutkitaan näytteitä mikroskoopilla

Laboratoriotietojärjestelmät

Qpati

Käytössämme on Qpati -laboratoriotietojärjestelmä. Qpati mahdollistaa sähköisesti tapahtuvan pyyntö- ja näytevastausliikenteen asiakkaiden ja laboratorioidemme välillä suojatun HL7-sanomaliikenneyhteyden avulla.

Sähköiset pyynnöt vähentävät virhemahdollisuuksia näytteiden käsittelyyn liittyen esim. käsin kirjoitettuihin lähetteisiin verrattuna. Lisäksi järjestelmä nopeuttaa vastausten saamista: vastaus on luettavissa lähettävän yksikön omassa potilastietojärjestelmässä (esim. Pegasos tai Effica) heti, kun se on patologian laboratoriossa kuitattu vastatuksi. Itse näytepurkit ja -lasit toki kulkevat perinteisen postin tai muun kuljetustavan kautta.

Commit; Screening

Käytämme Commit; Oy:n tarjoamaa Commit; Screening –järjestelmää kohdunkaulan syövän seulonnan toteutukseen. Järjestelmällä toteutetaan kohdunkaulan syövän seulonnan ajanvaraus- ja kutsutoiminta sekä näytteenoton ja irtosolututkimuksen tuotannonohjaustoiminta sisältäen kutsu-, uusintakutsu- ja vastauskirjeiden lähetyksen. Järjestelmä sisältää seulottaville suunnatun ajanmuutosportaalin.